Programmeercursussen

Inleiding

Zit je op Havo, Atheneum of Gymnasium en ben je van plan om na de middelbare school techniek te gaan studeren? Dan is het handig als je alvast wat programmeerervaring hebt. Programmeren is net als rekenen en taal een basisvaardigheid voor technische studierichtingen zoals IT, elektrotechniek, werktuigbouw, natuurkunde maar ook voor studierichtingen in de creatieve sector zoals CMD, muziektechnology en beeldende kunst. Als je de basisbeginselen alvast beheerst verhoog je de kans op een succesvolle vervolgstudie.

Welke programmeertaal je precies beheerst is in eerste instantie minder relevant. De meeste programmeertalen gebruiken dezelfde bouwstenen. Dus als je er eentje beheerst dan is het bijleren van een andere programmeertaal relatief eenvoudig. Leren programmeren helpt je bovendien om logisch, abstract en gestructureerd te leren denken; belangrijke vaardigheden die je nodig hebt tijdens de denkfase, nog voordat de eerste regel code op papier komt.

Vandaar dat we als programmeertaal kiezen voor “Python“. Die programmeertaal is eenvoudig te leren en is bovendien gratis. Het wordt op vrijwel alle bekende computersystemen ondersteund en op het internet is heel veel documentatie, voorbeeldcode en zelfstudiemateriaal te vinden. In R&D omgevingen is Python bovendien een veelgebruikte programmeertaal.

Eigenlijk heb je onze programmeercursussen dus helemaal niet nodig. Maar soms is het handig als je bij de start toch even op gang geholpen wordt. En zodra je de basis en de smaak te pakken hebt kun je zelfstandig prima verder. Hieronder vindt je een overzicht van de cursussen die we op dit moment aanbieden of gaan aanbieden. Heb je belangstelling, neem dan contact op via email. Verdere details vind je onder de tabel.

cursusoverzicht
Cursus Kosten Groep Lessen Planning
Python voor beginners – De basis €75 p.p. 4-6 pers. 6x 2uur op afspraak
Python voor beginners – Grafische animaties €50 p.p. 4-6 pers. 4x 2uur op afspraak
Python voor beginners – Grafieken €50 p.p. 4-6 pers. 4x 2uur op afspraak
Python voor gevorderden – LED kubus €150 p.p. 4-6 pers. 4x 2uur op afspraak
Python voor gevorderden – IoT €150 p.p. 4-6 pers. 4x 2uur op afspraak

Algemene zaken

  • Je dient over een eigen laptop (MS-Windows of OSx) te beschikken die je meeneemt naar de les.
  • De lessen worden gegeven in Gemert, maar andere leslokaties zijn bespreekbaar.

wordt vervolgd…