Coaching

Coaching kent verschillende uitvoeringsvormen. Ikzelf maak onderscheid tussen ‘coaching’, ‘mentoring’ en ‘advisering’. In alle gevallen staat het bereiken van een voor U belangrijk doel centraal. Een doel waar U misschien al lang van droomt, maar waarvan het om welke reden dan ook nog niet gelukt is om dat te bereiken.

Voor alle drie uitvoeringsvormen kunt U bij mij terecht. Tijdens de intake maken we daarover duidelijke afspraken. Ik specialiseer me op loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling, o.a. voor (hightech) technisch talent. Ik bied geen therapie, daarvoor kunt U beter terecht bij specialisten. Mijn kennis- en ervaringsdomein is technische R&D met 35+ jaar brede ervaring in de Brainport hightech industrie, zie mijn profiel op LinkedIn.

U heeft als coachee altijd zelf volledig de regie; over het te bereiken doel, over de af te leggen route en over de benodigde hulpmiddelen. Het belangrijkste verschil is de mate waarin ik als coach/mentor/adviseur inhoudelijk bijdraag aan het bereiken van Uw doel.

  • Coach: Mijn rol is die van spiegel, proces moderator en momentum generator. Ik luister, reflecteer, oordeel niet, adviseer niet, stel zo nu en dan een onverwachte of prikkelende vraag en probeer vooral U aan te sporen tot nadenken en het nemen van de volgende stap.
  • Mentor: Mijn rol is om naast coaching ook mijn kennis en ervaring in te brengen. Dat betekent dat ik zo nu en dan ook mijn vakinhoudelijke mening laat horen. Het is dan uiteraard aan U wat U daarvan meeneemt.
  • Adviseur: Mijn rol is om U van adviezen te voorzien over hoe Uw doel zo goed mogelijk bereikt zou kunnen worden. Mogelijk is daarvoor eerst nog wat onderzoek nodig. Het advies geeft U handvaten om volgende stappen te kunnen maken. Eventueel kan zo’n advies opgevolgd worden door een coaching- of mentortraject.

Persoonlijke stijl: #vertrouwelijk, #open-minded, #authentiek, #eerlijk, #rationeel, #intuïtief, #stretching.

Ervaringen van anderen: #oprechte interesse, #rust, #doortastend, #objectief, #scherp!

Neem gerust contact op voor nadere kennismaking- en/of voor een intakegesprek. De sessies kunnen desgewenst ook in het Engels plaatsvinden.