de ICT loodgieter

Uitslapen deed ik vroeger graag. Nadat de kinderen kwamen werd dat noodgedwongen minder. Zodra die oud genoeg waren werd het wel weer een optie, maar tegenwoordig heb ik een nieuwe activiteit die steeds meer tijd vraagt en uitslapen ontmoedigt; de zondagochtenden worden tegenwoordig steeds vaker besteed aan onderhoud van ‘slimme’ apparatuur. Eerst was het alleen de PC, later ook de iPad en de WiFi router, toen de smartphone en de NAS, en binnenkort de auto, de TV, de smart watch, de thermostaat, het brandalarm, de lampen en zelfs de tandenborstel. Allemaal willen ze regelmatig een update. Nieuwe features, bug fixes, security patches; meestal handmatig installeren en negeren is geen optie. En dan staan we nog maar aan het begin van het IoT tijdperk; over 5 jaar is alles in huis met een stekker of een batterij ook verbonden met het internet. Maak de borst maar nat. Ik zie een nieuw beroep ontstaan; de ICT loodgieter. Iemand die mij ontzorgt en dit allemaal voor me regelt, en voor iedereen die net als ik op zondagochtend gewoon wil uitslapen.